Mohammed Elberkani houdt het voor gezien bij Lierse SK. De oud-Fortunees kan in Belgie niet meer rekenen op een basisplek bij de gedoemde degradant en stapt nu over naar het Duitse FC Carl Zeiss Jena, degradatiekandidaat in de tweede Bundesliga.
Elberkani is een van die zeldzame spelers die voor meer ophef in Sittard-Geleen zorgde terwijl hij niet voor Fortuna speelde, dan toen hij wel voor de club speelde.
Toen hij een half seizoen het geel/groen droeg trapte hij nog geen deuk in een pakje boter. Voordat hij naar Fortuna kwam en voor Roda JC speelde, trapte hij tenminste nog een ruit in het Euregionaal Sportcentrum in Sittard aan diggelen na een rode kaart tijdens een derby tussen Jong Fortuna en Jong Roda.
Toch niet onderschatten die Elberkani. Hij haalt met gemak de top tien ‘meest getalenteerde jeugdspelers van Roda JC in de afgelopen vijf jaar’. Dat zou hem dus een plek op hebben geleverd in het diplomatenklasje van Kuijer en co. Knappe jeugdtrainer die van Elberkani een goeie voetballer maakt.

Bron: Carl Zeiss Jena