Momenteel is spits Mustapha El Idrissi op proef bij Fortuna Sittard. Deze 23-jarige in Frankrijk geboren Marokkaan maakte aan het begin van het seizoen 2000/2001 zijn entree op de Nederlandse velden bij FC Groningen. In het Oosterpark maakte El Idrissi in de voorbereiding van het seizoen 00/01 grote indruk. De behendige aanvaller scoorde aan de lopende band en trof in de wedstrijd tegen de amateurs van Heeze zelfs acht maal doel. Na een aantal invalbeurten, raakte de voormalig Marokkaans Olympisch international in november 2000 ernstig geblesseerd. Bij een wilde trap tegen een reclamebord scheurde een pees in z’n rechtervoet. Via een lange revalidatie maakte de aanvaller aan het eind van het seizoen zijn rentree in het tweede elftal.

In de voorbereiding van het huidige seizoen leek El Idrissi helemaal terug op het oude niveau, opnieuw goed voor een fors aantal goals. Desalniettemin werd hij kort voor het begin van de competitie disciplinair geschorst en teruggezet naar het tweede elftal. Dit als gevolg van herhaaldelijk te laat komen en prive-omstandigheden.

FC Groningen en Mustapha El Idrissi besloten begin oktober in wederzijds overleg het contract te ontbinden, dat nog liep tot medio 2004.

De afgelopen weken hield El Idrissi zijn conditie op peil bij het Franse Lille.
Bij die club startte El Idrissi zijn profcarrière op 19-jarige leeftijd. Tot spelen kwam hij in zijn eerste seizoen echter niet bij deze Franse topclub. Vervolgens ging hij naar Excelsior Moeskroen. Voor deze Belgische subtopper speelde hij in twee seizoenen 43 maal en scoorde 8 treffers. In zijn derde seizoen voor Moeskroen werd hij al snel uitgeleend aan het Portugese Santa Clara, waarvoor hij in 18 wedstrijden 3 doelpunten scoorde. Vorig seizoen ging hij dus naar Groningen, hij speelde 13 eredivisie duels, maar kwam niet tot scoren.
Nu dus op proef bij Fortuna Sittard.
Of hij in aanmerking komt voor een contract? Geen idee, het standpunt van Theo “read my lips, no further reinforcements” Mommers leek me duidelijk (bron: FC Groningen / Limburgs Dagblad).