Samir el Gaaouiri is het eerste slachtoffer van de personele evaluatie in de winterstop. Fortuna licht de optie die de club heeft om het contract van El Gaaouiri te verlengen niet.
Nu lag het ook wel voor de hand dat Fortuna die optie niet zou lichten, want als Fortuna dat wel had gedaan, had het El Gaaouiri een eredivisiesalaris moeten betalen. Bij het afsluiten van huidige aflopende contract was dat salaris namelijk al vastgelegd en toen speelde Fortuna nog op eredivisie niveau.
Maar Fortuna wil ook helemaal niet meer verder praten met El Gaaouiri over een ander – minder duur – contract. Sterker nog, als El Gaaouiri een club vindt mag hij onmiddellijk (dus al in de winterstop) vertrekken.
Het is dus glashelder dat Fortuna niet verder wil met El Gaaouiri. Technisch manager Fred van Barneveld had duidelijk gemaakt dat hij ging evalueren op mentaliteit. Bijvoorbeeld de bereidheid van spelers om open te staan voor verbetering. El Gaaouiri schiet tekort op dat vlak, aldus Van Barneveld.
El Gaaouiri is de eerste speler met wie de clubleiding om tafel heeft gezeten. De komende weken zullen er nog meer gesprekken volgen, want er zijn maar liefst 11 spelers met een aflopend contract.
En dan hebben we nog twee spelers met een doorlopend contract: Harrie Gommans en Joos van Barneveld. Ook met hen zit de club momenteel om tafel. Voor beide spelers (maar met name Van Barneveld) is er serieuze belangstelling van enkele eredivisieclubs. Door de inkrimping van de begroting van het seizoen 04/05 zit er niets anders op dan dat deze twee relatief dure krachten vertrekken. Maar hun vertrek zou al eens heel snel kunnen komen, namelijk in de winterstop.
Voor het technisch management heeft duidelijkheid over het vertrek van Gommans en Van Barneveld prioriteit. Pas wanneer het definitief zeker is dat zij niet meer op de loonlijst staan voor het seizoen 04/05, kan de leiding gaan nadenken over wie van de huidige selectie in aanmerking komt voor een nieuw contract. Aangezien het technisch management die gesprekken in de winterstop wil voeren, zal er toch eerst duidelijkheid moeten komen over het vertrek van Gommans en Van Barneveld (of in ieder geval één van die twee).

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger