Fortuna Sittard heeft vanavond haar uitgestelde seizoensopening met een 0-10 overwinning afgesloten. Vooral in de eerste helft slikte SVM veel tegendoelpunten, maar tijdens het tweede bedrijf wist de Munstergeleense formatie de score (mede dankzij een prima doelman) draaglijk te houden.

Fortuna treedt aan met nieuwbakken spits Tim Janssen als speerpunt in de aanval. Daardoor verhuist Gökhan Lekesiz naar de linkerflank. Ook testspeler Lars Hutten is er wederom bij. Daarentegen ontbreken Raymond Fafiani (herstellende van een hamstringblessure) en Ferry de Regt. Laatstgenoemde is zwaar geblesseerd geweest en met hem neemt Peter van Vossen geen risico. Hetzelfde geldt voor Roel Janssen. Zijn blessure is van lichte aard, maar hij richt zich voorlopig op de eerste competitiewedstrijd.

De wedstrijd is nauwelijks op gang gefloten of het staat al 0-1. Tim Janssen wordt in het strafschopgebied aangespeeld en legt de bal simpel in de linkerhoek. Nauwelijks een minuut later kopt Lekesiz in na een voorzet van Schroyen.

In de openingsfase is vooral gelegenheidscaptain Jordie Briels erg bedrijvig en de voorzet voor de 0-3 komt dan ook van zijn voet. Luc Mares kopt zijn eerste Fortuna-treffer tegen de netten. Voor Tim Janssen zit de wedstrijd er bijna op, maar niet voordat hij voor 0-4 heeft gezorgd.

Niels Vets maakt vanavond zijn rentree en hij wordt na een klein half uur gewisseld. Hij maakt de rush van Joeri Schroyen niet meer mee. De linksback stuift de rechtsback van SVM voorbij en tikt de bal langs de uitkomende doelman van SVM tot bij Yuri Loen. Hij haalt flink uit en zorgt voor de zesde treffer van de avond. Hij had ook een tweede maal kunnen scoren, maar zijn kopbal gaat naast.

Vlak voor rust zorgt de voor Tim Janssen ingevallen Gavin Vlijter voor 0-7. Tijdens de rust wisselt Van Vossen vijf spelers, maar dat is niets vergeleken met SVM. Zij wisselen op de doelman na de hele ploeg.

Door de vele wisselingen neemt de accuraatheid enigszins af, want pas na een kwartier weet Fortuna weer te scoren. Nog altijd geen Donny de Groot, maar Bob Vankan zorgt voor 0-8. Even later dreigt De Groot te gaan scoren, maar de bal die De Groot van Vlijter ontvangt hobbelt achter zijn standbeeld langs richting zijlijn…

De fraaiste treffer van de avond komt echter op het conto van Muhammed Mert. Vanaf zeker 25 meter trapt hij de bal hard in het SVM doel. Slotakkoord komt op de naam van Gavin Vlijter. Hij zorgt voor dubbele cijfers.

Zondag mag er weer iets meer van Fortuna worden verwacht als het de open dag van RW Oberhausen bezoekt.

SVM – Fortuna Sittard:
3. T. Janssen 0-1, 4. Lekesiz 0-2, 15. Mares 0-3, 19. T. Janssen 0-4, 22. Lekesiz 0-5, 34. Loen 0-6, 44. Vlijter 0-7, 69. Vankan 0-8, 81. Mert 0-9, 86. Vlijter 0-10.

Fortuna Sittard:
Kaya (46. Daniels); Dengering (72. …), Vets (27. De Man), Mares (62. …), Schroyen (62. Nwannukwu); Ter Borgh (46. Mert), Loen (46. Saddiki), Lekesiz (46. Vankan), Briels (72. M’Rabet); Hutten (46. De Groot), T. Janssen (22. Vlijter).