DSM wordt in Sittard al jaren gezien als de reddende engel van Fortuna Sittard. Als die er nu eens fors in gingen investeren zouden we de begroting kunnen optrekken met als gevolg daarvan betere sportieve prestaties.
DSM is op zo’n rol als hoofdsponsor van onze club nooit echt happig geweest en vandaag legt DSM in Dagblad De Limburger ook uit waarom eigenlijk niet.
DSM houdt niet zo van wat zij noemen “skyboxsponsoring”. Dat wil zeggen je pompt geld in een club en dat leidt tot resultaten zonder dat je als sponsor uit je luie stoel hoeft te komen.
Nee, DSM wil actief betrokken zijn bij de sporter, hem helpen in zijn ontwikkeling. Als voorbeeld geeft DSM aan het sponsorgeld dat de chemiereus stopt in jonge talenten in het snowboarden. Die talenten hebben nog niks gepresteerd en DSM wil ze gaan begeleiden naar de top. Dat hele proces van vallen en opstaan (letterlijk en figuurlijk!) wil DSM gaan begeleiden en als dat dan lukt is de voldoening vele malen groter dan wanneer je je geld stopt in een voetbalclub. Bovendien kan DSM met haar expertise ook nog helpen het snowboard verder te ontwikkelen.
Op zich natuurlijk een lovenswaardig initiatief, maar wij (Fortuna) schieten er natuurlijk niet zoveel mee op….