Fortuna Sittard heeft drie spelers op proef in de voorbereiding op de tweede competitiehelft: Jesse Mayele, Denzel James en Chefrino Eind.

Jesse Mayele doorliep de jeugdopleiding van Fortuna en maakte zijn debuut in het seizoen 08/09. Dat was een seizoen waarin Fortuna haar licentie leek te verliezen. In de chaos die ontstond koos Mayele voor zekerheid bij Sparta Rotterdam. Dat werd geen succes en hij verkaste naar FC Dordrecht, waar hij meestentijds de rol van invaller vervulde. Na de promotie van FC Dordrecht afgelopen seizoen, verkaste hij naar Chabab Rif Al Hoceima, uitkomend op het hoogste Marokkaanse niveau, maar na een half jaar heeft hij het daar voor gezien gehouden.

Denzel James is een 20-jarige vleugelaanvaller. James doorliep de complete jeugdopleiding van Ajax. Echter, doorstoten naar de hoofdmacht van Ajax zat er niet in. Hij verkaste naar UVS Leiden en later naar hoofdklasser VV Noordwijk. Nu dus een poging om toch nog het betaalde voetbal te bereiken.

Chefrino Eind is een 24-jarige aanvaller. Eind speelt voor topklasser EVV uit Echt, waarvoor hij de nodige doelpunten scoorde voor de winterstop. Eind is aan zijn tweede seizoen bezig in Echt; voordien speelde hij bij Groene Ster.

Verder doet zich nu ook de mogelijkheid voor om Sem de Wit vast te leggen. De Wit traint al een tijdje mee bij Fortuna. De 19-jarige middenvelder staat onder contract bij ADO Den Haag dat hem uitgeleend heeft aan FC Dordrecht, waar hij niet aan spelen toekomt. Wellicht kan hij bij Fortuna weer een positieve draai aan zijn carriere geven.

Alle vier de spelers zullen actief zijn tijdens het oefenduel tegen KVK Tienen van aanstaande vrijdag in Tienen.

Bron: Fortuna Sittard