Als je het thuisduel tegen FC Dordrecht op vrijdag of Fortuna’s familiedag op zaterdag heb bezocht zal je vast een groot billboard zijn opgevallen in de buurt van het stadion waarop supermarktketen Aldi aankondigt zich in de buurt van het stadion te gaan vestigen.

Alhoewel Aldi dat billboard er niet zelf neer heeft gezet, blijkt deze aankondiging wel waar te zijn. Aldi gaat zich vestigen in het stadion. Het billboard is waarschijnlijk geplaatst door aannemersbedrijf Jongen-Meulen, dat eigenaar is van de Stadion Afbouw BV, waarin de exploitatierechten van de ruimtes onder het stadion zijn ondergebracht.

Jongen-Meulen verwierf dat exploitatierecht (plus de exploitatierechten van de ruimtes in de omgeving van het stadion – ondergebracht in de Stadion omgeving BV) in februari 2006 voor een slordige 2,5 miljoen euro. Jongen-Meulen wilde er vanaf dag één een supermarkt vestigen, maar om uiteenlopende redenen is het daar nooit van gekomen. Nu ruim tien jaar na dato zou het dan eindelijk gaan gebeuren. Aldi verwacht de nieuwe zaak in het stadion nog dit jaar te openen.

Jongen-Meulen hoopt vast dat nu het eerste schaap over de dam is, er meer bedrijven volgen, waardoor de afbouw van het stadion verder gestalte kan krijgen.

Bron: Dagblad De Limburger