Fortuna Sittard heeft in Zeist zijn best gedaan de KNVB-arbitragecommissie ervan te overtuigen dat de club nog een toekomst heeft in het betaald voetbal, maar lijkt daar niet in geslaagd.

Er is een kleine e.12 miljoen schuld en door het ontslag van twee trainers en vijf spelers hoopt de club zich lucht te verschaffen.Daar heeft de commissie een stokje voor gestoken:ontslag zonder schadevergoeding is niet toegestaan.

Fortuna kon niet garanderen dat het in toekomst beter gaat.Over twee weken is duidelijk of de club nog een licentie krijgt.”Garanties voor nieuwe inkomsten krijgen we pas als het zeker is dat de licentie er komt”,aldus Fortuna.

De KNVB geeft een licentie wanneer Fortuna Sittard een sluitende begroting kan overleggen.Die kans lijkt bijzonder klein,zeker gezien de uitspraak van de arbitragecommissie over het ontslag van de spelers.De club stelt failliet te gaan als het de contracten niet zonder meer mag opzeggen.

De commissie bepaalde bovendien dat de club de afdrachten voor de spelers aan het pensioenfonds moet voldoen.Ook dat is een tegenvaller.Fortuna heeft een schuld van e.2 miljoen aan het fonds.

Verder is er nog een belastingschuld van e.1,1 miljoen en hebben de spelers over de maanden mei en juni nog geen salaris gekregen.

Bron: NOS Teletekst