Eerder deze week vernamen we van Hans Erkens dat Dirk Jan Derksen aan zijn laatste seizoen als betaald voetballer bezig was. Erkens was namelijk al voorbereidingen aan het treffen voor een groots afscheid dat past bij speler van de status Derksen. We gingen er vanuit dat Derksen hiermee akkoord was. Naar nu blijkt is niets minder waar. Derksen wil namelijk nog een minstens een seizoen door voetballen.
Nu is het algemeen bekend dat Erkens niet van communiceren houdt, maar dit verraste ons zelfs! Als we het goed interpreteren, bepaalt Erkens dus wanneer Derksen zijn voetbalschoenen in de wilgen moet hangen en acht Erkens het niet nodig Derksen daarvan persoonlijk op de hoogte te stellen.
Derksen heeft nu twee mogelijkheden. Hij stopt inderdaad met voetballen en accepteert een andere functie binnen Fortuna Sittard (jeugdtrainer of commercieel medewerker) of hij zoekt een andere club die hem nog minstens een jaar als voetballer wil hebben, maar dan is zijn toekomstige functie bij Fortuna vast weg.

Bron: VI