De rode kaart die Nico Vanek afgelopen vrijdag kreeg in het duel tegen Helmond Sport zal een dezer dagen voorkomen bij de tuchtcommissie van de KNVB. Dat biedt Fortuna de kans om in beroep te gaan tegen een mogelijke sanctie.
Wie naar de beelden kijkt kan moeilijk begrijpen waarom Vanek rood kreeg. Het was geen doodschop, het was geen overtreding op een doorgebroken speler (Grabovac stond er nog duidelijk achter) en op de beelden is ook niet te zien dat Vanek de scheidsrechter voor rotte vis uitmaakt.
Dus een penalty plus (maximaal) een gele kaart lijkt meer op zijn plaats voor een dergelijke overtreding, als er al sprake is van een overtreding, want naar nu blijkt heeft Nyron Wau (de speler die neerging) aangegeven dat Nico Vanek hem helemaal niet raakte (kortom een Schwalbe).
Fortuna wacht de uitspraak van de KNVB af om vervolgens te beoordelen of een beroep zinvol is. Ondertussen is het wellicht ook wenselijk om Wau zwart op wit te laten zetten dat hij zich liet vallen (maar dat zal ie wel niet doen).