Het plan “op eigen kracht” kent niet alleen een financiële paragraaf, het plan gaat verder. Mommers heeft nog steeds de ambitie om van Fortuna Sittard een “warm nest” te maken. Nijpels/Opgenoord/Coenen bedachten de slogan: “bij Fortuna kom je voor je plezier”, Mommers wil die slogan dus ook waar maken, zowel voor sponsoren als voor supporters. Beide groepen wil hij dichter bij de club gaan betrekken.

Voor sponsoren betekent dat, dat Mommers een zetel in de raad van commissarissen heeft gereserveerd voor een afgevaardigde van de sponsoren. Een slimme zet, want daarmee betrek je sponsoren op een directe wijze bij het reilen en zeilen van de club en bovendien maak je ze medeverantwoordelijk. Verder probeert Fortuna sponsoren voor de lange termijn aan zich te binden door een sponsorstoel te verkopen voor vijf jaar. Ook kunnen sponsoren de naam van een tribune sponsoren.

Ook voor supporters heeft Mommers het nodige in petto. Er zal vaker dan dat nu het geval is, overleg komen tussen supporters en de clubleiding, Mommers wil supporters inschakelen bij de verkoop van seizoenkaarten (provisie?), de seizoenkaarten worden in prijs verlaagd, er komen speciale regelingen voor supporters die iets kopen bij een sponsor, er komt een generaal pardon voor stadionverbodhouders (maar die moeten dan wel het stadion geel/groen gaan verven) en ook supporters kunnen een seizoenkaart kopen voor vijf seizoenen.

bron: L1 / Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger