De directe gevolgen van dit wanbeleid waren uiteraard logisch. Zoveel schuld kan een kleine club als Fortuna Sittard niet dragen en het afgelopen seizoen zullen de schuldeisers de deur dan ook wel plat hebben gelopen bij Fortuna Sittard. Eén van die schuldeisers was energieleverancier Essent.
Essent moet één van de eerste schuldeisers zijn geweest die Fortuna de duimschroeven heeft aangedraaid. Dat konden ze natuurlijk ook, want Essent heeft een dreigmiddel achter de hand: afsluiten van de stroom!! En geen stroom betekent: geen stadionlampen en geen stadionlampen betekent: geen wedstrijd. En geen wedstrijd betekent: failliet.
Voor het duel tegen Feyenoord (het duel waarin we ironisch genoeg degradeerden) moet Essent een deadline gesteld hebben aan Fortuna in de trant van: als jullie je rekening niet betalen voor 22 april (de dag van de wedstrijd), dan sluiten wij de stroom af en dan is het voorbij met het betaalde voetbal in Sittard.
Fortuna kon die rekening niet betalen en zat met haar handen in het haar. En toen meldde zich ineens een financiële weldoener uit de VS. Hij betaalde de rekening van Essent, waarmee de club voorlopig weer gered was. De identiteit van deze persoon is onbekend, maar het zal duidelijk zijn, dat hij/zij de club van een gewisse dood heeft gered!!!

Ook de besprekingen die Fortuna Sittard voerde over FC Limburg zijn nu enigszins begrijpelijk. Voor Fortuna was het in het voorjaar vrij duidelijk. De club kon kiezen uit een fusie of een faillissement. En als leiding (verantwoordelijk voor haar personeel) moet je dan wel kiezen voor een fusie, want dan kun je nog enige werkgelegenheid voor je personeel waarborgen.

bron: L1 / Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger