Dag Sporting-koempels,

het was natuurlijk voor alle liefhebbers van goed voetbal uit Limburg een schitterend sportjaar. Sporting Limburg is al in het eerste seizoen op een fantastische tiende plaats geëindigd. En wie weet wat er nog allemaal gebeurd was als Harrie in de extra time van de laatste wedstrijd die bal van d’r Goulash niet op de knatsch had genomen, maar gewoon met de naas. Dan was het zeker jool, sorry goal, geweest en hadden we nu misschiens wel Europees gespeeld! Maar zoals onze directeur ad interim op het supportersgala heeft gezegd: Sporting Limburg heeft qua driejaars-Q de target ruimschoot gehaald en bovendien heeft Sporting Limburg aanzienlijk beter gepresteerd dan de stand-alone doorstart van Fortuna, die in de zesde klasse niet verder is gekomen dan een elfde plek.


Het supportersgala was trouwens heel erg sjiek. Er was megaveel saté. En voor mij was het een hele eer dat ik uitverkozen ben tot Limburgs Voetballiefhebber van het Jaar. Vooral omdat de vakjury zo’n prijs natuurlijk niet zomaar geeft.

Ik lees me nog iedere dag wat de voorzitter van de vakjury gezegd heeft: ‘Ger is een voetballiefhebber waar heel Limburg een voorbeeld aan kan nemen. Toen vorig jaar op 2 april het historische moment daar was dat een nieuwe lente in het Limburgs voetbal definitief tot ontluiking kwam, heeft Ger meteeen het juk van het duistere verleden afgeworpen. Hij heeft al zijn geel-zwarte fanartikelen verbrand, zijn geel-zwarte replicashirt uitgetrokken en ritueel bevuild en zijn geel-zwarte clubcard in achtendertig mootjes gehakt. Vervolgens is Ger als een herboren liefhebber van goed voetbal naar de Official Sporting Limburg Store gegaan en heeft daar voor 941 euro en 38 cent fanartikelen gekocht. Tevens heeft Ger 2850 euro geïnvesteerd in een Sporting Limburg Platinum Card, een investering die zich niet alleen terugbetaalt in de vorm van een vaste plaats inclusief voorverwarmd zitkussen op de Frans Körver Tribune, maar ook in de vorm van 35 cent korting op de aanschaf van iedere PLS Food & Beverage Coin ter waarde van 3 euro 50 en op gratis toegang tot de restrooms van de Frans Körver Tribune op wedstrijddagen in een periode van twee uur voor tot twee uur na de wedstrijd. Ger heeft langs deze weg een win-win-situatie gecreëerd voor hemzelf en voor het Limburgs voetbal. Verder heeft Ger zijn club het hele seizoen op een positieve manier ondersteund, ook op de spaarzame momenten dat het even wat minder ging. Het is mij dan ook een eer en een genoegen om Ger uit te roepen tot Limburgs Voetballiefhebber van het Jaar Tweeduizend En Tien en hem de bijbehorende wisselbokaal te overhandigen alsmede de eveneens bijbehorende Officiersmedaille voor Bijzondere Verdiensten ten gunste van het Limburgs Voetbal te mogen opspangen.

Ik moet zeggen dat ik er wel even stil van was toen mijnheer Vergoossen mij die medaille opdeed. En toen de hele zaal daarna ook nog het Limburgs Volkslied ging zingen, hield ik het echt niet meer droog. Dat doet toch wat met je. Maar het sjiekste komt nog. Ik mag ook nog eens mee met de Sporting Limburg VIP Tour naar de weltmeesterschap in Zuid-Afrika. Morgen om half vijf word ik thuis opgehaald. Ik heb nog gebeld of dat niet wat later kon, maar ‘t Dora van het evenementenbureau zei me dat we zo vroeg moesten vertrekken voor op tijd in Johannesburg te zijn voor de eerste wedstrijd van ‘t Nederlands elftal te zien.

Ik vind het wel vroeg, want normaliter sta ik alleen op wedstrijddagen voor elf uur op. Maar de mam zei me dat grootvader, die vroeger de pap van de mam was, vroeger toen hij nog op de koel werkte altijd zo vroeg op moest voor op tijd op de sjiech te komen. Ik zei de mam nog dat was wel een andere tijd, want toen kwam alleen d’r Willy Millowitsch op de televisie en die hield er om half elf mee op en bovendien kon de opa zich ‘s nachts niet internetten.

Maar ik heb me toch maar de wekker gezet, want de VIP Tour is helemaal voor niks. Alle kosten worden betaald door de regiobranding. Alleen moet ik van mijnheer De Zeeuw wel een dagboek bijhouden voor de Officiële Sporting Limburg Fansite, dus volgende week zal ik nog eens wat schrijven. Maar nu moet ik er mee ophouden, want ik moet de mam nog helpen met het smeren van de krentenbollen voor tijdens de reis.

Groeten van d’r Ger