Morgen speelt het Kaapverdië van Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo haar laatste groepsduel van CAN 2021, oftewel de Afrika Cup. Tegenstander is dan gastland en groepsleider Kameroen.

‘De Ontembare Leeuwen’ wonnen beide voorgaande duels (2-1 tegen Burkina Faso en 4-1 tegen Ethiopië) en zijn ook tijdens het derde groepsduel favoriet.

Kaapverdië opent sterk met 1-0 winst tegen Ethiopië maar verliest met dezelfde cijfers van Burkina Faso. Om sowieso zeker te zijn van de volgende ronde is winst haast noodzakelijk tegen Kameroen.

‘Os Tubarões Azuis’ (‘De Blauwe Haaien’) moeten het dan zien te rooien zonder bondscoach Pedro Leitão Brito ‘Bubista’ en middenvelder Nuno Miguel Oliveira Borges. Bondscoach ‘Bubista’ testte eerder al positief op COVID-19 en voegde zich als allerlaatste bij de selectie in Kameroen.

Hij miste zodoende het openingsduel, maar zat tegen Burkina Faso weer op de bank. Daar moet hij nu weer vanaf, want hij zal het groepsduel tegen Kameroen aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het goede nieuws is dat Lisandro Semedo negatief testte en beschikbaar blijft voor Kaapverdië. Gezien de stand in Poule A en het resterende programma in ogenschouw nemend zou het zomaar kunnen dat Semedo op korte termijn weer naar Sittard-Geleen afreist.

Bron: Expresso das Ilhas