Na het vertrek van Mark Diemers naar Feyenoord lijkt het erop dat Amadou Ciss de volgende speler is die Sittard-Geleen zal verlaten. Volgens de Franse journalist Loïc Tanzi (43.848 volgers op Twitter) van het Frans-Monegaskische RMC Sport staat de 20-jarige Senegalese aanvaller dichtbij een overgang naar Amiens SC.

Begin juni meldde Technisch Manager Sjors Ultee reeds dat er een concreet bod is binnengelopen voor Ciss, maar noemde daarbij geen namen.

Amadou Ciss komt in de zomer van 2018 over van de Franse derdeklasser FC Pau, maar het duurt een poos vooraleer Ciss regelmatig in de basis verschijnt. In het afgelopen seizoen slaagde Ciss er wel in een basisplek af te dwingen. In het voortijdig afgeblazen seizoen kwam hij tot zes doelpunten en drie assists en dus is er interesse ontstaan.

Mocht Ciss inderdaad naar ‘Les Licornes’ verkassen, dan is hij nog niet gegarandeerd van voetbal in Ligue 1. Via de rechtbank vocht Amiens SC (samen met Toulouse FC) met succes degradatie naar Ligue 2 aan, maar de overige clubs uit Ligue 1 willen komend voetbalseizoen niet met 22 clubs starten. Of het al dan niet handhaven van Amiens SC van invloed is op Ciss’ mogelijke overgang is onduidelijk.

Bron Loïc Tanzi Twitter