Amadou Ciss is met Senegal O20 op pad in Niger waar ze deelnemen aan het Africa Cup of Nations-toernooi. Afgelopen maandag startte Senegal O20 het toernooi goed door het openingsduel van Mali te winnen met 2-0. In dat duel zat onze Fortunees negentig minuten op de bank.

Gisteren speelde Senegal het tweede groepsduel tegen Ghana en ook dat duel wonnen de Lionceaux met 2-0. Ditmaal kwam Ciss wel in actie. Hij mocht de laatste twintig minuten meespelen en maakte daarmee dus zijn debuut op een eindtoernooi. Als we het goed begrijpen was dit ook zijn debuut voor Senegal O20 en wellicht was het zelfs zijn eerste duel ooit voor een Senegalees vertegenwoordigend elftal. Scoren deed Ciss niet, de einduitslag stond al op het bord op het moment dat hij inviel.

De tweede zege in de groepsfase betekent dat Senegal verzekerd is van kwalificatie voor de halve finales van het toernooi. Dat betekent dus ook dat Ciss tot 17 (troostfinale) of 18 februari (finale) verplichtingen heeft in Niger. Naast het duel van aanstaande zondag tegen Excelsior, mist hij dus ook het duel dat Fortuna op 16 februari speelt in Almelo tegen Heracles.

De kwalificatie voor de halve finales in Niger betekent ook dat Senegal zich heeft gekwalificeerd voor het WK voor O20-teams dat deze zomer in Polen wordt gespeeld van 23 mei tot 15 juni. Wordt Ciss daarvoor geselecteerd, dan heeft hij een korte zomerstop.

Bron:  CAF Online