Het ging al ruim een week in de lucht, maar is nu eindelijk officieel: middenvelder Álex Carbonell is gepresenteerd door Fortuna Sittard. De 21-jarige Spanjaard wordt door Fortuna voor één seizoen gehuurd van Valencia CF, de club die Carbonell overnam van Córdoba CF.

Afgelopen week meldt de Spaanse journalist Gerard Romero (met blijkbaar betrouwbare ingangen rondom FC Barcelona) dat Carbonell op het punt staat zijn carrière voort te zetten in de Eredivisie, bij Fortuna. Zijn twitterbericht wordt vervolgens door diverse andere accounts overgenomen, maar tot een officiële mededeling komt het niet. En daarin is vanmiddag verandering gekomen.

Carbonell is een aanvallende middenvelder die de jeugdopleiding van FC Barcelona doorloopt. Tot een doorbraak komt het niet; zijn carrière bij ‘Barça’ strandt in het B-elftal.

Vervolgens tekent Carbonell een contract bij CF Reus Deportiu, dat uitkomt op het tweede Spaanse niveau. Hij speelde er tot januari 2019 en maakt het seizoen af bij tweedeklasser Córdoba CF. Ondertussen heeft Carbonell een contract getekend bij Valencia CF, dat hem voorlopig heeft gestald in het B-elftal, maar hem nu dus verhuurt aan Fortuna.


Àlex Carbonell in actie voor Córdoba CF

Met de komst van Carbonell lijkt Fortuna zich in te dekken tegen een vertrek van Mark Diemers. Diemers aast op een vertrek (waaraan Fortuna best wilt meewerken), maar in tegenstelling tot de transfer van Carbonell valt daarover (nog) niets te melden.

Bron: Fortuna Sittard