Fortunahuurling Álex Carbonell verblijft momenteel in Spanje in afwachting van het verloop van de covid-19-crisis in Nederland. In een interview met de Spaanse afdeling van mediasite Besoccer, gaat hij in op zijn carrière tot dusverre en dus ook op het meeste recente hoofdstuk: zijn periode bij Fortuna Sittard.

De 22-jarige middenvelder Carbonell raakte al snel geblesseerd aan zijn enkel, een blessure die hem twee maanden buitenspel hield, waardoor hij voor de winterstop niet kon uitgroeien tot een basisspeler. Na de winterstop verwachtte hij, op basis van zijn verbeterde spel, een basisplek af te dwingen. Toen dat niet lukte, werd hem verteld, dat het moeilijker is voor een huurspeler een basisplek af te dwingen dan voor een contractspeler, refererend aan de doorverkoopwaarde van spelers.

Carbonell laat in het midden wie hem dat vertelde, maar het lijkt er toch op dat het iemand in loondienst bij Fortuna Sittard was. Enigszins vreemd, want als we het goed begrijpen heeft Fortuna een optie tot koop op Carbonell. Hij geeft ook aan dat als hij er twintig per duel had ingeschopt, hij heus wel een basisplek had gekregen.

Carbonell speelde tot dusverre negentien competitie- en bekerduels, waarvan elf duels als invaller.

Bron: Besoccer