Christopher Braun zal Fortuna Sittard in de winterstop verlaten. Speler en club hebben het tot het einde van het seizoen doorlopende contract met wederzijds goedvinden ontbonden. Braun stapt daardoor transfervrij over naar het Griekse OFI Kreta.

De 27-jarige Duitse verdediger met Ghanese roots tekende aan de start van het seizoen 16/17 een eenjarig contract in Sittard-Geleen. Braun start sterk, maar raakt halverwege de competitie zijn basisplek kwijt onder trainer Ben van Dael. Onder Van Daels opvolger Sunday Oliseh keert hij terug in de basis. Op het einde van het seizoen tekent hij een nieuw tweejarig contract.

Afgelopen seizoen begon Braun opnieuw in de basis, maar opnieuw raakt hij die plek kwijt – nu aan Clint Essers. Ook onder Claudio Braga verandert dat niet. Desalniettemin levert Braun een ruime bijdrage in het promotieseizoen – ook naast het veld als gangmaker in de kleedkamer.

Aan de start van het huidige seizoen krijgt Braun te horen dat hij niet moet rekenen op speeltijd van René Eijer.  Desondanks blijft Braun bij Fortuna, maar nu in de winterstop neemt hij dan toch afscheid.

Braun speelde 67 duels voor Fortuna Sittard, waarin hij een doelpunt scoorde.

We wensen hem veel succes in zijn loopbaan.