De twee eredivisieclubs die interesse hebben in Joost Volmer zijn nu ook bekend: AZ en Roda JC. Wat we hier nu stellen is pure speculatie, maar de puzzelstukjes passen te mooi om niet te speculeren.
Volmer kon een paar weken geleden op huurbasis worden uitgeleend aan het Schotse Heart of Midlothian met uitzicht op een permanente overname. Nu Fortuna in de schulden zit, was dat een ideale mogelijkheid om transferinkomsten te genereren. Je kunt er vergif op innemen dat een Engelse/Schotse club meer betaalt voor Volmer dan een Nederlandse club. En toch ging Mommers niet in op dit aanbod. Argumentatie: “Fortuna was nog niet gedegradeerd en dan kun je het niet maken om een speler te verkopen/verhuren.”
Voor een club in acute geldnood leek dat al een onbegrijpelijke redenatie, maar nu zou wel eens duidelijk kunnen worden wat de echte reden was: Roda heeft die transfer geblokkeerd omdat ze Volmer zelf wilden hebben of behouden voor FC Limburg. Het is speculatie, maar het feit dat het afketsen van de transfer van Volmer op 28 maart bekend raakte en de gesprekken tussen Roda,Fortuna en MVV op 23 maart begonnen is te verdacht om niet waar te zijn…. (bron: Dagblad De Limburger).