Het begint een jaarlijks ritueel te worden: in de laatste week van maart informeert Fortuna Sittard de spelers met een aflopend contract of de club met hen verder wil. Fortuna moet dat doen, want als de club niet voor 1 april meedeelt aan spelers dat hun contract niet verlengd wordt, dan wordt dat aflopend contract automatisch verlengd.
De spelers die van Fortuna te horen hebben gekregen dat de club op dit moment hun contract niet wil verlengen, zijn: Dave Zafarin, Dario Cagnazzo, Laszlo Meszaros, Dave Joosten, Gino Taihuttu, Thomas Janssen, Luc Janssen en Youssouf Dabo.
Daarmee is niet gezegd dat deze spelers volgend seizoen definitief niet in Sittard zullen spelen. Fortuna gaat opzoek naar vervangers voor het volgende seizoen, maar mocht Fortuna die niet vinden en mochten de bovengenoemde acht spelers de komende weken aantonen weldegelijk in aanmerking te moeten komen voor contractverlenging, dan gaat de club opnieuw met hen rond de tafel zitten. Overigens staat het deze acht ook vrij om zelf opzoek te gaan naar een nieuwe club.
Mauro Simone heeft ook een aflopend contract en krijgt volgende week te horen of hij in aanmerking komt voor contractverlenging.

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger