Afgelopen zaterdag pakten de Limburgse kranten uit met een artikel over een werknemer die bij zijn aanstelling in 1999 door zijn werkgever gebrekkig werd gekeurd. De nieuwswaarde van dit feit lijkt ons nihiel, maar omdat de werkgever Fortuna Sittard blijkt te zijn, haalt het toch maar mooi de voorpagina!

Hoe dan ook, de strekking van het hele verhaal dat volgt klopt natuurlijk wel. Toch willen we er een aantal kanttekeningen bij plaatsen.
1. DDL/LD beroepen zich op eigen onderzoek. Een beetje vreemd, want veel van wat er in het artikel staat, wist een beetje Fortunees natuurlijk al lang. Fortuna Online berichtte bijvoorbeeld drie jaar geleden al over deze waanzin (groen/gele egel spreekt Mommers);
2. Sinds wanneer is het gebruikelijk om salaris en (erger) medische gegevens van werknemers (met naam en toenaam) in een krant te plaatsen? Had het artikel aan nieuwswaarde ingeboet als er in plaats van ‘Jo Geerinckx‘ had gestaan ‘een speler van Fortuna’? Toegegeven de sensatiewaarde was dan inderdaad lager geweest…
3. Varen de kranten niet wat erg blind op de mening van ene Cor Nijpels, die zelf uiteraard ook kilo’s boter op zijn hoofd heeft en hier gewoon vrijwel ongestoord zijn eigen straatje mag schoonvegen? Tuurlijk, als Opgenoord en Coenen niet willen reageren, krijg je dit, maar enige kanttekeningen plaatsen bij de mening van Nijpels zou toch geen kwaad kunnen?
4. Ismail Ayaz verdiende dus 120.000 gulden als eredivisiespeler. Als dat schokkerend veel is, zou ik de kranten willen adviseren de salarisstrookjes in Kerkrade op te vragen.