Kijk eens aan, de competitie moet nog beginnen en de eerste planningsproblemen doen zich voor. De burgemeester van Stein heeft de bekerconfrontatie tussen IVS en Fortuna Sittard, die plaats zou vinden op 17 augustus, verboden. Reden is, dat de burgemeester op die dag niet genoeg politiemanschappen paraat heeft, omdat op dezelfde dag in Berg aan de Maas het oogstdankfeest wordt gehouden. Let wel, de wedstrijd is verboden in Berg aan de Maas, maar zal wel op 17 augustus gespeeld worden. IVS heeft voorlopig besloten uit te wijken naar het veld van SC Susteren (bron: Limburgs Dagblad).

Nu ontstaat er een curieuze situatie. IVS wil liever niet spelen op 17 augustus, want verplaatsing naar Susteren betekent dat IVS kan fluiten naar de aanzienlijke kantine-inkomsten. En Fortuna wil ook liever niet spelen op 17 augustus, omdat die wedstrijd dan deel uitmaakt van een reeks van vier wedstrijden binnen 7 dagen. Nu zou je denken als de beide betrokken partijen het eens zijn over het feit dat ze niet op 17 augustus willen spelen, dan zal een oplossing toch niet ver weg zijn? Nee, zo simpel ligt dat het, het is namelijk de KNVB die bepaalt of een wedstrijd verplaatst kan worden….

Overigens moet Fortuna niet zeuren over dat drukke programma. Daar hebben ze indirect zelf om gevraagd. Fortuna heeft de KNVB namelijk verzocht rekening te houden met de Sittardse deelname aan het Saoedische toernooi (dat uiteindelijk niet doorging….). Consequentie daarvan is dat de KNVB niet anders kon beslissen dan Fortuna veel wedstrijden in korte tijd te laten spelen.
Laat onverlet dat die beslissingen nu simpel terug te draaien zijn. Als de KNVB, Fortuna en IVS de koppen bij elkaar steken moeten ze er toch binnen vijf minuten uit zijn, toch?