Nu Fortuna de begroting voor het nieuwe seizoen aan het opstellen is, wordt ook meteen duidelijk of de begroting van vorig seizoen sluitend was. De begroting voor het seizoen 03/04 bedraagt 3,3miljoen euro, die van het huidige seizoen bedraagt 2,8 miljoen euro. De begroting gaat dus met een half miljoen euro omhoog, terwijl er tegelijkertijd bezuinigd moet worden op de spelersgroep. Kortom we hebben hogere inkomsten, maar moeten minder uitgeven aan de spelersgroep. Dat kan twee dingen beteken. 1. De begroting van vorig seizoen was niet sluitend. 2. Er zijn nieuwe kostenposten voor het komende seizoen. Beide zaken blijken waar te zijn.

De begroting die Fortuna in juli indiende om een licentie te verkrijgen voor het huidige seizoen was weliswaar sluitend (2,8 miljoen euro), maar het was een onrealistische begroting. Dat wil zeggen, enkele essentiële kostenposten zaten er niet in verwerkt, waardoor iedereen (inclusief de licentiecommissie van de KNVB) met een simpel rekensommetje kon uitrekenen dat Fortuna gedurende het seizoen tegen een exploitatietekort zou oplopen. En toch kreeg Fortuna een licentie. Maar ja, dat geldt wel voor meer clubs die nog veel gekkere dingen deden dan Fortuna.
Overigens is dat exploitatietekort nooit opgetreden bij Fortuna, omdat de club tijdens het seizoen fors meer sponsoren heeft gekregen, waarmee het dreigende tekort kon worden opgevangen.

Verder blijkt dat er komend seizoen inderdaad extra (niet speler gerelateerde) kosten gemaakt gaan worden. Fortuna gaat het komende seizoen namelijk de organisatie uitbreiden. Er zijn vacatures voor drie personen. Fred van Barneveld verzet momenteel bergen werk door én technisch directeur én hoofd jeugdopleidingen te zijn. Dat blijkt een onhoudbare situatie op te leveren. Van Barneveld vervult volgend seizoen uitsluitend de functie van technisch directeur en dus is er een vacature voor een hoofd jeugdopleiding.
Ruud Hesp heeft hetzelfde probleem. Ook hij kan het commerciële werk niet in zijn eentje runnen. Er komt dus ook een tweede commerciële man (Brusselers voelt wel wat voor die functie). En ten slotte komt er ook nog een jeugdtrainer bij.
Kortom de organisatie wordt uitgebreid en ook dat levert extra kosten op, die kunnen verklaren waarom de begroting komend seizoen fors omhoog gaat, terwijl er tegelijkertijd toch bezuinigd moet worden op de spelersgroep.