Zo, de eerste ronde van de Amstel Cup zit erop. Na een moeizame overwinning bij Eindhoven en een makkelijke overwinning bij OJC Rosmalen stond er bij de laatste wedstrijd tussen Fortuna en Barendrecht niks meer op het spel. Wij waren al geplaatst, zij lagen er al uit. Kortom een ideale gelegenheid om eens een wedstrijdje over te slaan.


24 Augustus 1999

Plichtmatig Fortuna verslaat Barendrecht met 6-0

Fortuna Sittard 6 Barendrecht 0
Doelpuntenmakers: 23. Gerritsen 1-0; 49. Krijgsman 2-0; 69. Gerritsen 3-0; 79. Gerritsen 4-0; 85. Wright 5-0; 90. Gerritsen 6-0
Opstelling: Van Zwam, Zegrean, Hofland (64. Hermans), Roest, Kiekens, Gesthuizen, Kool, Krijgsman (64. Wright), Gerritsen, Hamming, Van Barneveld (70. Tychon).
Toeschouwers: 1.000
Scheidsrechter: onbekend
Geel (Fortuna): –
Rood (Fortuna): –

Maar ja dat heb ik niet gedaan en zo dachten er blijkbaar nog 1.000 anderen over, waarom weet ik ook niet, want er gebeurde precies wat je kon verwachten. Fortuna had geen zin en speelde plichtmatig. Barendrecht was niet in staat om het ons echt lastig te maken, met als gevolg dat er zich een gezapige wedstrijd ontrolde.

Uiteindelijk werd het 6-0 en als Hamming in goede doen was geweest hadden we toch nog de dubbele cijfers kunnen halen. Dat ondanks het feit dat Fortuna helemaal niet speelde als een ploeg die dubbele cijfers verdiende. Dat Hamming de topvorm nog niet heeft was al duidelijk vorige week in Tilburg. Nu bleek dat opnieuw. Kansen die hij normaliter moeiteloos benut, benutte hij nu niet.

Hopelijk duurt het niet al te lang voordat hij weer in vorm is. Goed het werd dus 6-0 en daarmee basta. Andy Wright maakte zijn eerste officiële goal (een flutgoal) voor Fortuna, Gerritsen trapte er vier in, maar voor de rest snel vergeten, want het was niet geweldig.

De loting heeft ons ondertussen gekoppeld aan Noordwijk. Opnieuw dus amateurs die in Sittard moeten komen opdraven. Het wedstrijdscenario zal wel niet afwijken van dat van deze wedstrijd. Overwinteren in het bekertoernooi lijkt dus verzekerd!