De voorbereiding op een seizoen is jaarlijks de natuurlijke habitat van testspelers. Ook Fortuna Sittard krijgt ermee te maken als zondag de 28-jarige Yassin Ayoub op de trainingsvelden van Sportplaze ‘Het Anker’ verschijnt.

De middenvelder met een verleden bij FC Utrecht en Feyenoord staat onder contract bij het Griekse Panathinaikos FC, drukt flink op de begroting en mag vertrekken. Ayoub speelde de afgelopen seizoenen amper wedstrijden en in Griekenland wordt niet meer op hem gerekend.

Maar na vier trainingsdagen is een voorlopig einde gekomen aan de stage van Ayoub. Fortuna heeft onderzocht of het aantrekken van Ayoub haalbaar is en dat is het op dit moment niet. Naast het feit dat Ayoub nog een contract heeft tot het einde van het seizoen 22/23 heeft Ayoub zelf ook financiële eisen. Daaraan kan en / of wil Fortuna niet voldoen.

Aangezien de komst op dit moment van de baan is, traint Ayoub niet meer mee. Zondag, na de eerste training, gaf Ayoub al aan alle opties open te houden en dat is zijn goed recht. Dat betekent dat zijn toekomst hoogstwaarschijnlijk niet in Sittard-Geleen ligt.

Bron: Voetbal International