Eind juni staan her en der in Europa de eerste trainingen op het programma en dus is het zaak de selectie rond te krijgen met het oog op het nieuwe seizoen. Het Turkse Fatih Karagümrük Spor Kulübü is erin geslaagd doelman Aykut Özer aan zich te binden, wiens aflopende contract in Sittard-Geleen deze zomer niet werd verlengd.

Afgelopen seizoen werd Fatih Karagümrük SK tweede in de TFF 2. Lig (rode poule) en kwalificeerde zich daarmee voor de play offs. Het speelde daarin tegen clubs uit de TFF 2. Lig eigen, rode poule en de witte poule. Uiteindelijk won het de finale tegen Sakaryaspor AŞ, won met 2-0 en speelt komend seizoen dus een niveau hoger, in de TFF 2. Lig. En van dat avontuur maakt Özer deel uit.

Aykut speelde, verdeeld over twee seizoenen, 21 duels voor Fortuna Sittard: 16 duels in de eerste divisie en 5 duels in het bekertoernooi. Van die 21 duels won Fortuna er maar liefst 16. Vier duels eindigden gelijk en Fortuna leed slechts een nederlaag met Aykut onder de lat. Statistieken waar hij trots op mag zijn.

Over de lengte van de overeenkomst maakte zijn nieuwe club uit Istanbul niets bekend, maar we wensen Aykut veel succes met zijn nieuwe uitdaging!

Bron: Fatih Karagümrük Spor Kulübü Twitter