Dat Averdijk de schlemiel van de Fortuna selectie is, was al een tijdje duidelijk. Maar het wordt van kwaad tot erger, want wat hebben ze onze arme Pascal nu weer geflikt?
Nou de spelers en trainers hadden hem wijs gemaakt dat hij bij SBS6 de loting moest verrichten voor de derde bekerronde. Hij had namelijk de sudden death goal gescoord voor Fortuna en dat was reden genoeg voor zijn uitverkiezing. Hij hoefde van SBS6 niet naar Amsterdam te komen, want de opnames konden ook wel in Sittard opgenomen worden. En ja hoor, daar stond Pascal dan in zijn nette pak balletjes te trekken. Verel stond ernaast, een heuse notaris was uitgenodigd (medewerker McDonalds) en een TV crew van SBS was hierheen gekomen (TV-ploeg TV Zitterd).

En toen trok Pascal het balletje met Fotuna en koppelde ons aan AZ, tot groot ongenoegen van Verel. Die dat ook liet blijken toen de notaris even naar het toilet was. Verel vroeg aan Pascal of hij die balletjes niet even kon verleggen. Fortuna-ACV was een stuk aantrekkelijker dan Fortuna-AZ. Het is onduidelijk of Pascal de balletjes inderdaad verwisseld heeft (maar dat zal wel, anders was dat niet geheim gebleven).

En daar eindigt het verhaal, Pascal is er dus met open ogen ingetrapt. Volgens Verel is ie er pas ‘s avonds achtergekomen dat het een grap was, toen hij zag dat SBS6 de loting op een andere manier had gedaan….(bron: Limburgs Dagblad).