De Brazilianen van Atletico Mineiro hebben tijdens de open dag van Fortuna Sittard het jaarlijkse jeugdtoernooi gewonnen. In een saaie finale rekenden de Brazilianen af met Arsenal. Pas in de tweede helft van de verlenging viel de eerste en tevens beslissende treffer.
Bij het eindsignaal bleek pas hoe belangrijk dit toernooi voor beide finalisten was. De Braziliaanse vreugdetaferelen hadden we vorige maand ook al gezien en de verslagenheid in het Londense kamp was tekenend.
Sparta Praag had eerder al beslag gelegd op de derde plek door KRC Genk in een hard duel met 5-2 te verslaan. Dinsdag volgt de revanche als beide teams elkaar weer treffen, maar dan met als inzet een plek in de Champions League.
Voor Fortuna eindigde het toernooi teleurstellend. Het ging zaterdagavond al mis toen Fortuna met maar liefst 5-1 een pak slaag kreeg van het counterende VfL Bochum. En die nederlaag betekende dat Fortuna als laatste eindigde in de poule. Vandaag speelde Fortuna nog tegen Austria Wien voor de zevende of achtste plek en ook dat duel ging verloren (1-0). En dus eindigde Fortuna laatste…