De arbitragecommissie heeft eindelijk een uitspraak gedaan in de zaak die Fortuna had aangespannen. Tot ieders grote verrassing besloot de commissie dat Fortuna de contracten van Ronald Hamming, Dennis Krijgsman en Hans Vergeer niet mag ontbinden, zelfs niet na betaling van een afkoopsom.
En dat is natuurlijk een mokerslag voor Fortuna, want het ontslag van deze drie spelers is noodzakelijk om een sluitende begroting voor het komende seizoen in te dienen. En aangezien Fortuna maandag al die sluitende begroting moet indienen bij de KNVB is het wel heel erg kort dag om nog tot een vergelijk te komen met die drie werknemers.
Mommers voert dit weekend overleg met deze werknemers en moet maar hopen dat ze er uit komen….
De uitspraak van de KNVB is behoorlijk verrassend. Een paar seizoenen geleden mocht FC Den Bosch wel een x-aantal spelers ontslaan (met een afkoopsom van 3 maanden salaris). De jurisprudentie die toendertijd gecreëerd is, wordt nu simpelweg aan de kant geschoven. En dat geeft nog maar eens aan dat die arbitragecommissie zich misschien wel graag als volwaardig rechtsorgaan presenteert, maar er in de praktijk bar weinig mee van doen heeft.

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger