Het plotselinge afblazen van het Saoedische voorbereidingstoernooi (naar verluid was Koning Fahd al weken aan de diarree) heeft Fortuna voor een probleem gesteld wat betreft de verdere invulling van het oefenschema. Wat zeker is, is dat de eerder afgeblazen oefenwedstrijd tegen SC Susteren toch weer doorgaat (8 augustus 19.00uur, Sportpark Suëstra).

Verder organiseert Fortuna een trainingskamp in eigen land. De Fortunezen zonderen zich namelijk van 29 juli tot 4 augustus af in Hoenderloo.

Tenslotte gaat Fortuna een poging doen om de bekerwedstrijd tegen IVS naar voren te halen. Dat is geen slecht idee omdat Fortuna (als er niets verandert) de eerste vier competitieve wedstrijden in een tijdsbestek van 7 dagen moet spelen. Eerst de drie bekerwedstrijden tegen respectievelijk MVV, EHC en IVS en vervolgens de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse. Als Fortuna de wedstrijd tegen IVS uit het schema weg kan halen schept dat rust voor de spelers. Fortuna zou die wedstrijd graag naar 7 augustus verplaatsen (bron: Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad).