Het is 31 maart en dat is in Sittard-Geleen traditioneel bijltjesdag. Drie maanden voor het aflopen van een contract moet elke werkgever zijn betreffende werknemer meedelen of zijn contract al dan niet verlengd wordt. Aangezien contracten bij Fortuna tot 30 juni lopen, moet de club iedereen met een aflopend contract op 31 maart meedelen wat de club van plan is met de speler.
Bij Fortuna zijn er dat blijkbaar nog vijf: Dirk-Jan Derksen, Bas Jacobs, Jurgen Heinrichs, Panos Vouis en Florencio Cornelia. De eerste zal het komend seizoen niet meer spelen, maar wellicht wel in een andere functie aan Fortuna verbonden blijven (trainer / commercieel medewerker); de overige vier zullen Fortuna moeten verlaten.
De naam van Gino Facenna valt niet, alhoewel die volgens ons ook een aflopend contract heeft, maar wellicht is dat verouderde informatie. Verder is er nog huurling Roy Bejas van Roda JC. Zijn huurcontract loopt af in Sittard-Geleen.

Erkens liet ook al doorschemeren dat er niet veel nieuwe spelers zullen bijkomen. De selectie wordt ingekrompen van 24 naar 18 spelers. Oorzaak: de club ontvangt 400.000 euro minder inkomsten uit TV gelden.
Uiteraard heeft Erkens in de tussentijd niets gedaan om additioneel sponsorgeld binnen te halen voor de club. Toegegeven hij had het druk zat het afgelopen jaar met het ontslaan van werknemers en het blussen van zelf gestichte binnenbrandjes.