Aanstaande maandag is het 1 april. In voetballand vooral de datum waarvoor spelerscontracten formeel opgezegd dienen te worden. Doe je dat niet, dan wordt een overeenkomst stilzwijgend onder dezelfde voorwaarden verlengd.

Fortuna maakt vandaag bekend dat de aflopende contracten van Arianit Ferati, Dimitris Siovas en Tom Hendriks formeel opgezegd worden. Dat wil echter niet zeggen dat er in een later stadium alsnog over een nieuw contract wordt gesproken.


Dimitris Siovas baalt verschrikkelijk na de remise bij Ajax

Eerder dit seizoen gaf Siovas in een interview met Dagblad de Limburger aan dat hij na dit seizoen terugkeert naar Griekenland maar nog geen beslissing heeft genomen over zijn sportieve toekomst.

Of Ferati volgend seizoen nog in Sittard-Geleen valt te zien is onduidelijk. De middenvelder viel geblesseerd uit tijdens het gewonnen uitduel bij RKC Waalwijk en revalideert momenteel. Aanvankelijk leek de blessure mee te vallen, maar hij kreeg slecht nieuws te verwerken: zijn revalidatieproces verloopt trager dan verwacht. Dus mogelijk hebben we Ferati de laatste keer in Fortuna-shirt in Waalwijk gezien.


Arianit Ferati moet eraf bij RKC Waalwijk

Ook de toekomst van derde doelman Tom Hendriks is in nevelen gehuld. Na het vertrek van Ivor Pandur naar Hull City ging de strijd onder de lat tussen Michael Verrips en Luuk Koopmans. De naam van Hendriks viel geen moment. Mogelijk gaat Fortuna toch met Hendriks om tafel zitten om de doelman langer in Sittard-Geleen te houden.

Bron: Dagblad de Limburger