Fortuna Sittard heeft vanmiddag met 0-1 gewonnen van SV Meersen, uitkomend in de Hoofdklasse. De uit winterverlof teruggekeerde Wasiu Taiwo maakte de enige treffer.

De wedstrijd welke gespeeld werd op een hard speelveld kenmerkte zich de eerste fase door rommelig middenveldspel. Fortuna liet de bal van voet tot voet gaan (vooral op eigen helft), zodat SV Meerssen achterover kon leunen. De toon was gezet; Fortuna mocht het spel maken, SV Meerssen concentreerde zich op de counter.

Het eerste gevaar voor één der doelen werd veroorzaakt doordat Guido Budziak een voorzet totaal verkeerd beoordeelde. De verdedigers deden echter hun werk, zodat de brilstand op het scorebord bleef.

Alhoewel Chris Dekker met twee vleugelaanvallers startte, sorteerde dit geen enkel effect. SV Meerssen bleef eenvoudig overeind, doordat Aziz Moutawakil nauwelijks bruikbare ballen kreeg toegespeeld en Lionel Lord steeds zichzelf voorbij liep. Hierdoor kwam ook Arkadiusz Żarczyński er niet aan te pas. Slechts indien de Pool zich liet terugzakken naar het middenveld werd hij aagespeeld. Hij was duidelijk niet zo in zijn sas op Sportpark Marsana.

Ook over Piotr Błauciak kon na één helft geen oordeel worden geveld. Het is een pure verdediger, getuige het feit dat hij de opbouw aan zich voorbij liet gaan.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld ietwat. SV Meerssen startte met een nieuwe voorhoede die duidelijk beter was dan de tweede keus van de eerste helft. Hierdoor werd Błauciak ook gedwongen duels aan te gaan, hetgeen hij met verve deed. Duelkracht voldoende aanwezig; zijn kopspel oogt eveneens degelijk.

Nadat Dekker in de tweede helft Taiwo inbracht voor Żarczyński begon het iets beter te vlotten bij de bezoekers. De Poolse testspeler werd gewisseld, nadat hij enkele minuten eerder een unieke kans op de openingstreffer aan zich voorbij liet gaan.

Eén van de eerste keren dat er een goede voorzet werd gegeven vanaf de linkerkant was het raak. Het was Taiwo die een afgemeten voorzet voorbij de SV Meerssen-keeper kopte.

Nadien gebeurde er vrij weinig en zo kabbelde de wedstrijd naar haar einde. Eindstand 0-1.

SV Meerssen – Fortuna Sittard:
0-1 Taiwo.

Fortuna Sittard:
Budziak; Mészáros, Akerboom, Błauciak, Hermans; Daemen, Van Driel, Van Barneveld; Moutawakil, Zarczyński (Taiwo), Lord (Evers).