Nadat eerder de naam van Henk Wisman was gevallen als mogelijke opvolger van trainer Frans Korver, kunnen we nu de naam van Wiljan Vloet aan dat lijstje toevoegen.
Als we L1 mogen geloven, hebben Vloet en algemeen directeur Hans Erkens een gesprek gehad over de trainersvacature in Sittard-Geleen.
Vloet traint momenteel voor het tweede seizoen Sparta Rotterdam, waar hij het niet slecht doet. Klassebehoud lijkt opnieuw verzekerd voor Sparta. Voor zijn periode bij Sparta trainde hij drie seizoenen in Kerkrade. Hij eindigde tweemaal als zesde en eenmaal als achtste met Roda (Stevens doet het niet beter). Zijn trainersloopbaan begon een seizoen eerder bij FC Den Bosch, waarmee hij degradeerde uit de eredivisie. Via de nacompetitie weliswaar, terwijl iedereen rechtstreekse degradatie voorspelde (dat waren wij).

De resultaten van Vloet zijn niet slecht, maar hij brengt zichzelf nog wel eens onnodig in de problemen door vreemde dingen te roepen in de pers, meestal met als bedoeling om zijn eigen hachje te redden. Een voorbeeld: na drie teleurstellende jaren (want geen Europees voetbal behaald) in Kerkrade, noteerden we uit de mond van Vloet de volgende opmerking: “onder mijn leiding was Roda JC de stabielste ploeg in de eredivisie”. Een typerende opmerking van Vloet. Stabielste ploeg? Ja, en? Levert dat ook al iets op? Nee, maar Vloet moest toch iets te melden hebben, hij was per slot van rekening opzoek naar een nieuwe baan.
Afgezien van de onzinnigheid van deze uitspraak, klopte ze overigens ook niet. In de drie jaren dat Vloet trainde bij Roda JC, waren PSV (1,2,1), Ajax (2,1,2) en Feyenoord (4,3,3) stabieler.
Met Vloet haal je dus een behoorlijke trainer in huis, maar ook een behoorlijke praatjesmaker. Bovendien bemoeit Vloet zich overal mee. Van de kleur van de Wc-pot tot de temperatuur van de bitterballen. Vloet heeft er een mening over. Dat heeft ook weer zijn voordelen. Als je Vloet aanstelt, is 1) het stadion zo afgebouwd (hij doet het desnoods zelf); 2) Hans Erkens overbodig. Vloet regelt het allemaal.