Fortuna voert momenteel gesprekken met de huidige selectie over het al dan niet voortzetten van de verbintenissen. Van een aantal spelers is al bekend dat hun verblijf verlengd wordt. Vandaag werden ook vijf namen bekend waarvan de optie in het contract niet gelicht zal worden.

Luc Mares, Junior Torunarigha, Demen Roumen, Emir Dautovic en Roald van Hout mogen op zoek naar een nieuwe club. Doordat de opties in hun contract niet gelicht worden, zijn ze vrij om te vertrekken. Dat wil overigens niet zeggen dat ze volgend seizoen niet meer in het groen-geel te bewonderen zijn. Ook in voorgaande jaren werden opties niet gelicht, maar werd er in een later stadium alsnog een overeenkomst tussen club en speler gesloten.

Alleen van Roald van Hout is al bekend dat hij Fortuna definitief gaat verlaten. Hij gaat zich meer richten op zijn maatschappelijke carrière en zal zijn voetballoopbaan voortzetten bij UDI ’19. De rechtsbuiten kwam in zesentwintig optredens al tot zes treffers, waaronder doelpunten in de derby’s tegen MVV en VVV.

Bron: Fortuna Sittard