Hedenochtend mochten wij in Dagblad De Limburger een stukje lezen over de voetbaltafel met Frans Körver van afgelopen zaterdag. Tot onze grote verbazing liet de betreffende journalist uit Körver’s mond o.a. optekenen dat de diverse websites voedingsbodem waren voor een slechte chemie tussen supporters, trainer en spelers. Verbazingwekkend, aangezien trainer Körver en de supporters juist tijdens de Supporters Informatieavond in november de onderlinge kou uit de lucht hadden genomen en er nadien ook geen incidenten meer plaatsvonden.

In het kader van hoor en wederhoor sprak de redactie van deze site vandaag met zowel Körver als Björn Thimister, de free-lance journalist die het bewuste stuk had geproduceerd. Thimister liet weten dat Körver weldegelijk de bewuste uitspraken als vermeld in het stuk had gedaan. Verder meldde hij dat het stuk “op verschillende wijzen te interpreteren viel, echter niet om de club Fortuna in diskrediet te brengen”. Thimister bleef bij het stuk als zodanig gepubliceerd in de krant van vandaag en hield hij het bij “een journalistieke interpretatie”.
Ook Frans Körver was vanmiddag bereid om een reaktie te geven. “Ik heb de betreffende citaten absoluut niet gedaan en vind de toonzetting en zeker de kop boven het stuk ronduit schandalig. Het lijkt erop of sommige journalisten beuwst erop uit zijn om iets te gaan zoeken en Fortuna te beschadigen, blijkbaar ook als het rustig is bij de club. Triest, want de bijeenkomst was voor iedereen geslaagd te noemen en er waren dan ook absoluut geen scheve gezichten.”
Ook afgelopen zaterdag was de redaktie van deze site aanwezig en wij bevestigen de woorden van Frans Körver. Tsja, free-lance journalist zijn, is blijkbaar ook niet alles. Wij beschouwen het stuk dan ook als een schot dat het doel volledig mist.