Voetbal International weet te melden dat mocht PSV Mark van Bommel besluiten te verkopen, dat Fortuna dan in de transferopbrengst zal delen.
Volgens VI zou Fortuna wel eens 10% van die transfersom kunnen vangen. Die regeling is vorig seizoen in het leven geroepen door de Europese Commissie, die werkte aan de deregulering van de voetbalmarkt. Een onderdeel van die deregulering is een transfervergoeding voor opleidingskosten.
In het geval van Van Bommel betekent dat dat als PSV Van Bommel (die de jeugdopleiding van Fortuna Sittard heeft verlopen) verkoopt, een gedeelte van de transfersom moet afstaan aan Fortuna Sittard. Het percentage dat PSV moet afstaan, hangt af van het aantal jaren dat Van Bommel bij Fortuna heeft gespeeld.
MAAR, de grote vraag is: is die regeling al van kracht???
We vroegen het aan Fortuna, maar Fortuna wist het niet… Nou ja, Van Bommel (en/of Hofland) moet natuurlijk ook nog eerst verkassen.
Fortuna kan dat geld natuurlijk bijzonder goed gebruiken. Laten we Van Bommel eens op 25miljoen euro taxeren. Dan zouden wij dus 2,5miljoen euro ontvangen, bij verkoop. Met dat geld kunnen wij een stevige stap richting redding zetten. Misschien is het toch wel de moeite waard, om dat eens uit te (laten) zoeken.

Bron: VI Planet / Fortuna Sittard