Fortunees Joos van Barneveld gaat Fortuna Sittard voor de arbitragecommissie slepen. Van Barneveld denkt nog recht te hebben op 542.000 euro salaris.
Een paar jaar geleden tekende Van Barneveld een nieuw contract bij Fortuna waarbij hij akkoord ging met een aanzienlijke salarisverlaging, zodat Fortuna weer een financieel probleem had opgelost.
Echter, mocht hij het contract uitdienen, dan zou Fortuna hem het verschil tussen zijn oude en zijn nieuwe salaris uitbetalen. Dat wil zeggen, dat is de lezing van Joos van Barneveld. Fortuna Sittard heeft een andere versie, maar wil nu niet zeggen welke. Het loonverschil blijkt dus 542.000 euro te zijn. Van Barneveld eist dat geld nu op.
De haast van Van Barneveld is vreemd. Als hij al recht heeft op achterstallig loon, dan pas per 1 juli (als zijn contract afloopt). Dus waarom hij nu al grof geschut (arbitragecommissie) inzet, is onduidelijk. Hoe dan ook, de arbitragecommissie zal zich waarschijnlijk binnen zes weken buigen over de zaak. Dan zal ook Fortuna haar versie van de zaak toelichten.

Bron: Dagblad De Limburger