Twee dagen na de verloren uitwedstrijd met PSV richt de selectie zich alweer op het volgende duel. Aanstaande zondag trapt Fortuna om 12.15 uur in eigen huis af tegen Excelsior. Het is de vraag welke spelers er dan allemaal beschikbaar zijn. Vooral defensief wordt het puzzelen voor de technische staf.

Van de verdediging van afgelopen zondag blijft bitter weinig over. De beide backs zijn zondag sowieso niet van de partij. Mica Pinto ontving zijn vijfde gele kaart en Clint Essers ontving er zelfs twee in één duel. Zij kijken zondag vanaf de zijkant toe.

Kai Heerings werd in het duel met de koploper na 52 minuten vervangen door Mahamadou Dembélé. Of hij het duel met Excelsior haalt is op dit moment nog niet duidelijk.


Kai Heerings wenst Wessel Dammers sterkte en is nu zelf geblesseerd

Hetzelfde geldt voor Branislav Niňaj. De Slowaakse stopper kampt met een enkelblessure en voor hem is het op dit moment onduidelijk of hij het duel van zondag tegen Excelsior haalt.

Linksbuiten Lazaros Lamprou is teruggekeerd uit Griekenland en inmiddels weer in training. Voor hem kwam het duel met PSV te vroeg, maar wellicht dat hij tegen Excelsior alweer in actie kan komen.

Nieuwbakken Fortunees Anthony Syhre zal het duel in ieder geval missen. De verdediger liep tijdens de training een knieblessure op en heeft een MRI-scan ondergaan. De verwachting is dat zijn herstel 6 tot 8 weken zal duren.


Anthony Syhre staat voorlopig buitenspel (Foto: Fortuna Sittard)

Ook Djibril Dianessy is er dan zeker nog niet bij. Hij kent een terugslag in zijn herstelperiode en heeft opnieuw een knieoperatie ondergaan. Hoe dat evalueert is evenmin duidelijk, al hopen we de dartele Fransman dit seizoen nog in actie te zien.

Dat geldt niet voor Wessel Dammers. Voor hem zit het seizoen erop en de kapitein mag zich richten op het seizoen 2019-2020. Niet geblesseerd, maar desondanks niet aanwezig is Amadou Ciss. Hij speelt momenteel met Senegal O20. Afgelopen zondag won Senegal O20 met 2-0 van haar leeftijdsgenoten uit Mali.

Morgen speelt Senegal O20 nog tegen Ghana O20 en zondag tegen Burkina Faso O20. De resultaten van die wedstrijden bepalen of Ciss terugkeert naar Sittard of nog even afwezig blijft. Tot dusver kwam Ciss nog geen minuut in actie.

Bron: Fortuna Sittard / 1Limburg