De tweede periode zit erop, we hielden opnieuw onze gebruikelijke poll onder de supporters en daaruit blijkt dat Chris Dekker nog steeds op een breed draagvlak kan rekenen onder de supporters, ondanks de mindere prestaties in de tweede periode ten opzichte van de eerste periode. Zijn contract verlenging is dan ook niet meer dan logisch, aldus de supporters.

Vier keer per jaar houdt Fortuna Online een poll onder de supporters die op onze website langs surfen over de tevredenheid van de supporters over het sportieve beleid. Dat doen we telkens na afloop van een periode. Kortom, de datum van elke poll ligt nu al vast; geen opportunisme dus!

De resultaten in de tweede periode waren een stuk minder in vergelijking tot de resultaten in de eerste periode. Daar waar Fortuna in de eerste periode 12 punten haalde uit 8 duels, moesten de supporters zich in de tweede periode tevreden stellen met slechts 8 punten. De grote vraag is dan ook: heeft dat het grote vertrouwen dat de supporters in Chris Dekker hadden na de eerste periode aangetast?

Het antwoord op die vraag luidt ‘nee’. Dat blijkt uit onderstaande tabel waarin we de resultaten van de eerste en de tweede periode vergelijken. Het percentage supporters dat vindt dat Chris Dekker het maximale uit de selectie haalt is constant gebleven rond de 75%.

1ste vs 2de periode Haalt de trainer het maximale uit de selectie?
Tevreden met
de resultaten?      
Ja                 Nee             Totaal            
  2de 1ste 2de 1ste 2de 1ste
Ja                        46,2% 59,7% 14,8% 23,1% 61,0% 82,8%
Nee 28,6% 14,0% 10,4% 3,2% 39,0% 17,2%
Totaal 74,8% 73,7% 25,2% 26,3% 100% 100%

De veranderingen tussen de eerste en de tweede periode zitten in de tevredenheid onder de supporters over de resultaten. Was ruim 80% van de supporters tevreden met de resultaten in de eerste periode, na de tweede periode is dat percentage geslonken naar zo’n 60%.

Maar zoals gezegd, dat is volgens de supporters niet de schuld van Chris Dekker. We hebben het niet gevraagd, maar het kan haast niet anders of de supporters zijn van mening dat de stevig volgelopen ziekenboeg Fortuna in de tweede periode weerhield van het prestatieniveau uit de eerste periode.

De beslissing van het technisch management van Fortuna Sittard om het aflopende contract van Chris Dekker met een jaar te verlenging, kan dan ook rekenen op de steun van de grote meerderheid van de supporters. Nu maar hopen dat het op 28 januari – bij de hervatting van de competitie – erg stil is in de Sittardse ziekenboeg…

Riccardo Welters

info@lb03.net