Rachid Tibari zal het komende seizoen niet in het geel groen van Fortuna Sittard spelen maar in het wit groen van de Koninklijke Beringen Heusden Zolder, de voormalige satellietclub van KRC Genk. KBHZ degradeerde het afgelopen seizoen uit de hoogste Belgische divisie en speelt dus op vergelijkbaar niveau als Fortuna.
Fortuna was lange tijd in de race voor de handtekening van de 24-jarige aanvaller die een doorlopend contract had bij KRC Genk, maar daar transfervrij mocht vertrekken. Fortuna wilde Tibari huren van Genk, maar de Belgen wilden Tibari’s salaris helemaal van de loonlijst zien verdwijnen. Kortom alleen een verkoop was bespreekbaar.
De eerste club die Tibari een voorstel deed was KBHZ. Tibari heeft Fortuna dat aanbod voorgelegd en de club heeft moeten constateren dat de financiën ontoereikend zijn om een gelijkwaardige aanbieding aan Tibari te doen. Kortom, Fortuna is financieel afgetroefd door KBHZ, zo simpel is het.
Voor Fortuna is dat een behoorlijke tegenvaller. Met Tibari had de club de gewenste aanvaller in huis willen halen, maar dat gaat nu dus niet door. Ook de beoogde samenwerking met KRC Genk lijkt op niets uit te lopen, want als dit al niet lukt, wat lukt er dan wel nog?