De spelers van Fortuna Sittard hebben vandaag een onderhoud gehad met de spelersvakbond VVCS, omdat ze al twee maanden geen salaris hebben gehad. De VVCS heeft de spelers duidelijk gemaakt dat ze in feite drie opties hebben:

1) Het faillissement van de club aanvragen

Door het faillissement aan te vragen zal een curator de bezittingen van de club moeten verdelen onder de schuldeisers. De spelers zijn ook schuldeisers en wellicht kunnen ze op die manier een gedeelte van hun salaris ontvangen. De spelers hebben echter duidelijk gemaakt dat zij het faillissement van de club niet zullen aanvragen.

2) Spelers kunnen hun contract opzeggen en dus opstappen

Aangezien Fortuna haar salarisverplichtingen niet nakomt en er na twee maanden ook niet echt zicht is op een snelle oplossing, kunnen de spelers opstappen en een contract tekenen bij een andere club. Maar ook dat overwegen de spelers momenteel niet.

3) Afwachten of de club alsnog de financiele problemen te boven komt

De spelers kunnen ook besluiten de club voorlopig nog respijt te geven. En dat is wat de spelers besloten hebben. Voorlopig krijgt de club dus nog de tijd om een reddingsplan uit te werken. Het ligt voor de hand dat de spelers de competitie uitspelen (volgende week vrijdag is de competitie afgelopen), maar daarna – als er nog steeds geen oplossing is – van optie twee gebruik gaan maken.

Bron: L1