Fortuna Sittard heeft de 43-jarige Jurgen Seegers aangesteld als hoofd jeugdacademie. De vacature voor die positie ontstond op het einde van het afgelopen seizoen toen toenmalig hoofd jeugdacademie Claudio Braga vertrok naar Maritimo Funchal.

Seegers begon zijn (voetbaltrainers)carrière in 1998 bij HFC Haarlem waar hij eerst het O15-elftal trainde, daarna het O17-elftal. Na zes seizoenen Haarlem, volgden vier seizoenen bij SC Telstar waar hij eerst het O17-elftal en later het O19-elftal trainde. Vervolgens stapte hij over naar ADO Den Haag, waar hij het O19-elftal trainde en zich vervolgens specialiseerde als fysiektrainer van het eerste elftal. Na zes seizoenen in de hofstad, vertrok hij naar Brussel waar hij drie seizoenen fysiektrainer was bij RSC Anderlecht. De afgelopen twee seizoenen, ten slotte, was Seegers fysiektrainer bij Vitesse, waar hij afgelopen seizoen—in het kielzog van hoofdtrainer Henk Fraser—werd ontslagen.

Seegers heeft dus ruime ervaring in het trainen van de jeugd, weet wat er vereist is bij een eerste elftal, en zou dus in staat moeten zijn de transitie van jeugd naar eerste elftal (en alles wat daarbij komt kijken) goed in te kunnen schatten.

Seegers beschikt ook over de UEFA pro licence, hetgeen betekent dat hij bevoegd is als trainer van het eerste elftal. Mocht hij die ambitie hebben, dan moet die ambitie voorlopig wel de koelkast in, want de komende tijd zal hij vorm gaan geven aan Fortuna’s jeugdacademie. Doelstelling: twee à drie jeugdspelers per seizoen afleveren aan het eerste elftal. We wensen hem daarbij veel succes.

Bron: Fortuna Sittard