Joeri Schroyen keert – als hij een medische keuring doorstaat – per direct terug naar Fortuna Sittard. Het restant van de competitie huurt Fortuna Schroyen van VVV Venlo, daarna neemt Fortuna hem definitief over zodat hij ook in het seizoen 15/16 voor Fortuna uitkomt. Kortom, de komende anderhalf jaar speelt Schroyen bij Fortuna.

De linkervleugelverdediger maakte in het seizoen 10/11 zijn debuut bij Fortuna en speelde ook de twee volgende seizoen in Sittard-Geleen. Daarna maakte hij de overstap naar eredivisionist Go Ahead Eagles. Dat liep op een mislukking uit, waarna hij halverwege het seizoen 13/14 naar VVV Venlo verkaste. In de tweede helft van het afgelopen seizoen speelde hij nog regelmatig, maar onder de nieuwe trainer Maurice Steyn kon Schroyen zich dit seizoen niet tot een vaste basiskracht ontwikkelen in Venlo.

Op herkansing dus bij de club waar het allemaal begon: Fortuna Sittard. In Sittard-Geleen zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Kevin Kis voor de linksbackpositie, tenzij Peter van Vossen met de gedachte speelt Schroyen uit te spelen op het middenveld.

Bron: Fortuna Sittard