Fortuna Sittard won de tweede periode en is dus zeker van de play-offs. Gedurende de reguliere competitie resteren twee mogelijke sportieve doelstelling: rechtstreekse promotie en eindigen in de top vier van ploegen die zich kwalificeren voor de playoffs. We houden het bij.


Fortuna Sittard is zeker van deelname aan de play-offs. Mocht Fortuna als een van de vier hoogstgeklasseerde ploegen eindigen in de reguliere competitie die zich kwalificeren voor de play-offs, dan mag Fortuna de eerste ronde van de play-offs overslaan. Dat is de laagste sportieve doelstelling die Fortuna zich kan stellen.

De hoogste sportieve doelstelling die Fortuna zich nog kan stellen dit seizoen is niets meer of minder dan het kampioenschap. Het lijkt er sterk op dat als Fortuna kampioen wil worden dit seizoen, Fortuna beter moet doen dan NEC Nijmegen.

In onderstaande figuur vind je dus Fortuna’s puntentotaal (geel); NEC’s puntentotaal (rood) en het puntentotaal van de ploeg die op dat moment in de competitie als vijfde de play-offs zou ingaan en dus geen vrijstelling heeft van de eerste ronde van de play-offs (groen).

[visualizer id=”43732″]