Pim Verbeek mag weer eens profiteren van de prestaties van landgenoot Guus Hiddink. Na een zoektocht van anderhalf jaar heeft de FFA eindelijk een nieuwe trainer weten te strikken voor de WK kwalificatie van Australie: oud Fortuna coach Pim Verbeek.
Na de succesvolle WK campagne van Guus Hiddink in Duitsland met Australie, lag het voor de hand dat Australie opnieuw een Nederlander zou willen hebben, zeker nu Rob Baan technisch directeur is bij de bond.
Lange tijd leek dat Dick Advocaat te zijn (ook al zo’n notoire profiteur van het succes van Hiddink). Hij tekende een voorcontract, maar koos uiteindelijk voor een Russische sloot roebels en liet de Australiers radeloos (en woest) achter.
Verbeek mag nu proberen Australie naar het WK in Zuid Afrika te loodsen. Geen makkelijke opdracht, maar hij is er 100% van ondertuigd dat het zal lukken. We zullen zien.
De FFA denkt met Verbeek een continuering van de Nederlandse voetbalflair te kunnen bewerkstelligen. Blijkbaar niet bekend met het favoriete spelsysteem van Verbeek: 4-5-1.

Bron: FFA