Het eerste elftal van Fortuna Sittard zit volop in de voorbereiding op de competitiestart op 13 september. Maar niet alleen de contractspelers van Fortuna bereiden zich voor op de competitie, dat geldt ook voor Fortuna’s G-elftal.


Supporter Max van Kessel in actie namens Fortuna G

Inmiddels is ook bekend tegen welke tegenstanders zij dit seizoen gaan uitkomen. Afgelopen seizoen reisde het elftal voornamelijk naar de Parkstad en regio Maastricht; komend seizoen is de blik gericht op het noorden.

Meest in het oog springend zijn de duels tegen Sportclub Susteren G, dat (net als Fortuna G) voornamelijk bestaat uit Fortuna-supporters. Niets menselijks is G-voetballers vreemd, dus de vraag is of de spelers in gewetensnood komen tijdens de duels met Fortuna. We zullen het zien op 3 oktober en 28 november als beide ploegen het tegen elkaar opnemen.


De indeling voor het seizoen 20/21

Fortuna G speelt haar thuiswedstrijden op Sportcomplex ‘Mijn Zuid’ van VV Sanderbout. Speeldagen zijn zaterdag waarop om 15.00 uur wordt afgetrapt. De competitie start voor Fortuna op 19 september met een uitwedstrijd tegen NWC Asten.

Bron: Voetbal.nl