De KNVB heeft – met ingang van het nieuwe seizoen – besloten de opzet van het Amstel cup toernooi om te gooien. Het poule systeem met de derby’s tussen prof- en amateurteams verdwijnt, waardoor vanaf het begin van het bekertoernooi een knock-systeem geldt. Aan die eerste ronde doen mee:
30 Profteams (alle teams behalve de top zes uit de eredivisie), 48 amateurteams en twee beloften-elftallen. Brengt het totaal op 80 teams. Die spelen drie knock-out rondes waardoor er nog tien teams overblijven. Bij die teams worden de zes vrijgestelde eredivisieclubs gevoegd en dan zijn er dus nog 16 teams over voor de achtste finales.
Tenminste dat is wat de KNVB wil, maar dat klopt niet. Er zijn volgend seizoen namelijk geen 36 profteams maar 37 (AGOVV komt erbij). En dus kwalificeren er zich 81 teams voor de eerste bekerronde. En dat is geen even getal en dat kan dus niet. Blijven er twee mogelijkheden over waarom het toch kan kloppen. Wellicht plaatst AGOVV zich als amateurteam voor de beker, of heeft de KNVB al stiekem afscheid genomen van MVV waardoor het aantal profteams volgend seizoen toch op 36 uitkomt?
Hoe dan ook, de eerste bekerronde wordt gespeeld tussen 9 en 12 augustus; de finale overigens op 23 mei 2004.

Bron: KNVB