Trainer René Eijer, of zijn assistent Kevin Hofland (Eijer is ziek en wellicht afwezig), kan vanavond in het uitduel tegen VVV Venlo (aftrap: 20.45uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Een teenblessure speelt Andrija Novakovich nog steeds parten en hij is er dus ook niet bij. Dat geldt niet voor de andere drie spelers die er om uiteenlopende redenen afgelopen zondag niet bij waren. Clint Essers, José Rodríguez (beiden geblesseerd) en Branislav Niňaj (geschorst) zijn opnieuw beschikbaar.

Het probleem voor dat terugkerende trio is dat Fortuna Sittard afgelopen zondag prima speelde tegen PEC Zwolle. Het is dus geen uitgemaakte zaak dat zij (en dan vooral Rodríguez en Niňaj die voordien in de basis startten) in Venlo de trappen af zullen lopen als basisspeler.

In de verdediging is er met de terugkeer van Essers concurrentie voor Alessandro Ciranni, maar we verwachten de Belg in de basisformatie. Centraal is dan de vraag, wie speelt er naast aanvoerder Wessel Dammers? Niňaj of Kai Heerings? We vermoeden de laatste. Op de linksbackpositie verwachten we Michael Pinto aan de aftrap. Alexei Koşelev verdedigt het doel.

Op het middenveld hoeven Eijer/Hofland niet in te grijpen, maar met de terugkeer van Rodríguez kan dat wel. Mark Diemers lijkt zeker van een basisplek. Lars Hutten en Jorrit Smeets zijn dan niet, maar speelden prima afgelopen zondag. Houden Eijer/Hofland vast aan twee offensieve middenvelders, dan speelt Hutten en gaat de keuze tussen Rodríguez en Smeets. Kiezen Eijer / Hofland voor een behoudender middenveld, dan verliest Hutten zijn basisplek aan Rodríguez. Wij gokken op de eerste variant met Smeets in de basis.

In de voorhoede verwachten we geen wijzigingen. Dus Lisandro Semedo speelt vanaf rechts; Finn Stokkers in de punt van de aanval; Lazaros Lamprou speelt vanaf de linker flank.

Oud-Fortunezen bij VVV Venlo? We herkennen alleen Roel Janssen die vijf seizoenen het groen-geel verdedigde. Hij is in beroep gegaan tegen een schorsing en daardoor speelgerechtigd.

Laatste competitie-overwinning uit op VVV Venlo? 22 Oktober 1994. Fortuna wint in Venlo via een treffer van Urvin Lee en springt over VVV heen in de ranglijst. Dat kan vanavond opnieuw gebeuren.

Laatste vijf competitieduels uit tegen VVV Venlo: V-V-G-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-W-G-V

Scheidsrechter Siemen Mulder staat op plek zeven in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Niet verkeerd. Datzelfde geldt voor VAR Laurens Gerrets op plek negen.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Heerings, Dammers, Pinto; Smeets (Rodríguez), Diemers, Hutten; Semedo, Stokkers, Lamprou.

Supporters: Er zullen 550 Fortunezen aanwezig zijn in het uitverkochte uitvak. Supporters melden zich om 18.40uur bij het Fortuna Sittard stadion voor de (verplichte) buscombi.